Preguntes freqüents

Què és l'Hospital Evangèlic de Barcelona? On està?


L’Hospital Evangèlic de Barcelona és un Hospital d’Atenció Intermèdia que pertany a una fundació i ofereix serveis integrats en concert amb la sanitat pública. Actualment es troba al districte de Sant Martí al carrer Ciutat de Granada, 108, 08018 Barcelona, a la zona del 22@ al barri del Poblenou.

Saber-ne més

Com puc ingressar-hi?

L’ingrés no s’efectua de manera particular sinó mitjançant la valoració del seu metge o equip d’atenció primària. També pot ser derivat al nostre centre per un dels nostres hospitals d’aguts de referència (Hospital Santa Creu i Sant Pau, Hospital del Mar).

Què és el referent pacient-família i com puc disposar?

L’Hospital Evangèlic de Barcelona compta amb un referent pacient-família que el diferencia d’altres centres on manca aquesta figura professional. Dins el nostre model d’Atenció Centrat en la Persona, aquest perfil s’encarrega de vetllar per l’atenció més personal i propera del pacient com de la família i entorn. Entenem la salut des d’una perspectiva holística i, per això, l’acompanyament emocional i espiritual també forma part de l’atenció integral de la persona.

Habitualment la persona referent s’adreça als pacients i acompanyants hospitalitzats a les plantes però, en el cas que ho desitgi, pot atansar-se a recepció per contactar amb ella.

Vull visitar un pacient hospitalitzat

L’horari de visites és de 11h del matí a les 19h, tots els dies.

  • A l’habitació pot estar una persona acompanyant per pacient. Els menors de 12 anys han de ser acompanyats per una persona adulta.

Quan i com puc parlar amb el metge?

Durant l’horari de visites, la família o acompanyant pot trobar-se amb el metge segons l’horari de cada professional i planta, sense necessitat de demanar cita. D’altra banda, també pot concertar a recepció una trucada (d’entre dilluns i dijous).

Tinc una cita programada en un centre mèdic extern

En cas que tingui cita en un centre mèdic extern, ha d’informar el seu referent d’infermeria i facilitar-li totes les dades de la visita. Pel trasllat pot sol·licitar una ambulància tot i que recomanem, sempre que sigui possible, l’ús de transport particular o taxi per evitar possibles demores, inclús la pèrdua de la visita. Com no es tracta d’un servei propi, l’Hospital Evangèlic de Barcelona no pot fer-se responsable dels possibles endarreriments.

He d’ingressar a l'Hospital Evangèlic de Barcelona, què m’he d’emportar?

És necessari que el pacient porti bates, mitjons, sabatilles tancades (còmodes i adequades) i estris d’higiene personal com respall de dents, pasta, gel de dutxa, xampú, llet hidratant, colònia fresca, pinta, esponges sabonoses d’un sol ús…
A més, portar una fotografia familiar ajuda a la persona a orientar-se i sentir-se acompanyada.

Quins son els horaris d’àpats?

Els horaris per cada àpat son:

  • Esmorzar: 9:00h
  • Dinar: 13:00h
  • Sopar: 18:45h

Durant l’estada a l’hospital no es permet portar menjar als pacients. L’hospital disposa d’un servei de dietètica que garanteix la nutrició adequada segons la situació i la persona.

Vull sol·licitar els serveis de perruqueria, podologia o televisió

1. El servei de TV és de pagament, el pot sol·licitar a recepció.
2. L’hospital disposa d’un servei extern de perruqueria i podologia. Si és del vostre interès, ha de preguntar a l’equip de recepció.

M’han comunicat l’alta, què he de fer?

El dia de l’alta, el pacient ha de marxar acompanyat d’un familiar o cuidador a l’ambulància. En cas que no sigui possible, ha d’informar al personal de recepció i a l’equip d’infermeria de la seva planta. D’altra banda, recordi assegurar-se que s’emporta tots els objectes personals.

Se li donarà una còpia de l’informe de l’alta i la recepta electrònica. A més, es publicarà a la Història Clínica Compartida de Catalunya i se li lliurarà tota la documentació necessària per garantir la continuïtat assistencial.

En relació a l’alta…

  • On truco si necessito quelcom? Treball social pot facilitar-li el telèfon del seu CAP de referència.
  • Com tramitar les ajudes tècniques? (cadira de rodes, caminador…)
    El nostre centre dona suport per tramitar-ho sota la valoració i atenció de l’equip de de fisioteràpia i teràpia ocupacional.
  • He de portar els informes al CAP? No cal, es tramita prèviament en la pre-alta.

Vull ingressar com a pacient, ho puc fer des d’una assegurança privada?

L’Hospital Evangèlic de Barcelona té un concert amb la sanitat pública però, si ho desitja, pot contactar-nos a l’adreça info@nouhospitalevangelic.com per explicar-nos i valorar el seu cas.

És un hospital només per persones evangèliques?

No, oferim serveis en concert amb la sanitat pública independentment de la fe personal de cada pacient.

Quins son els drets i deures del pacient?

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (CatSalut) ofereix la carta de drets i deures dels pacients. Llegeix-la aquí.
1. Equitat i no-discriminació de les persones
2. Protecció i promoció de la salut i prevenció de la malaltia
3. Accés al sistema sanitari
4. Intimitat i confidencialitat
5. Autonomia i presa de decisions
6. Informació sanitària, documentació clínica i TIC
7. Qualitat i seguretat del sistema
8. Constitució genètica de la persona
9. Investigació i experimentació
10. Participació