La FAVB coneix de primera mà les noves instal·lacions, acompanyada pel CSB

La Comissió de Salut de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), acompanyada pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), ha realitzat una visita al nou Hospital Evangèlic de Barcelona per conèixer de primera mà el seu funcionament i els equipaments públics dels quals es podran beneficiar els veïns i veïnes de la ciutat.

La visita va comptar amb la presència de membres de les vocalies de salut de diferents associacions que formen part de la Federació, tant del districte de Sant Martí com d’altres zones de Barcelona. Per part del CSB, van assistir Jaume Estany, gerent, i Contxita Peña, encarregada d’Atenció a l’Usuari i representant de l’Agència de Salut i Social del CSB.

Durant la visita, van estar acompanyats per la directora general del Grup Assistencial Evangèlic, Reyes Gualda; el director de l’Hospital Evangèlic de Barcelona, Dr. Jesús Albuquerque; l’adjunta a direcció, Anna Ferrés; la directora de Recursos Humans, Ester Gimeno; i Esther Cànoves, gestora de projectes socials i comunitaris.

La visita va incloure un recorregut per una de les sis plantes de l’hospital, destacant l’anomenada “Habitació Empàtica”, que va captivar als assistents per la humanització de l’espai sanitari. A més, van visitar l’exposició ‘Històries amb Segell’ i van assistir a una presentació institucional a l’auditori. La visita, que va durar més de dues hores i mitja, va proporcionar una oportunitat per compartir perspectives sobre la salut, especialment en relació amb les persones grans.

Els representants veïnals van expressar la seva satisfacció amb les instal·lacions i van destacar la importància de l’activitat assistencial que s’hi durà a terme en barris amb mancances de centres d’aquest tipus. A més, van ressaltar la necessitat de la participació activa de la societat per apropar els serveis públics a la ciutadania.

Reyes Gualda va agrair la visita i l’establiment d’una connexió directa amb col·lectius que treballen en defensa d’un sistema sanitari públic i de qualitat.

Aquesta visita marca l’inici d’una relació de confiança amb les organitzacions veïnals amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar de la comunitat en una societat en constant envelliment.