Residències evangèliques visiten el nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona

Residències evangèliques visiten el nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona

Representants de les residències Josefina Mata, Betania i Betsan s’han reunit amb part del Comitè Directiu del Grup Assistencial Evangèlic

La visita ha consistit en una reunió de treball, una visita per les instal·lacions i un dinar de germanor per estrènyer llaços i crear sinergies comuns

Les noves instal·lacions de l’Hospital Evangèlic de Barcelona desperten admiració per part de les institucions, organitzacions i personalitats que les estan visitant des de la seva obertura el passat mes d’abril. Dins de les estades més recents, es troba la de les residències evangèliques Josefina Mata, Betania i Betsan, amb les quals el Grup Assistencial Evangèlic té una relació històrica.

Un dels ferms propòsits del Grup Assistencial Evangèlic és el d’enfortir llaços i crear noves sinergies amb les comunitats evangèliques. Aquests vincles s’han promogut històricament, però és ara amb les noves instal·lacions de l’hospital al recent inaugurat edifici al 22@, que aquestes relacions poden ser fins i tot més fructíferes, amb les possibilitats del nou hospital d’atendre més pacients, d’oferir espais de trobada i formació i de liderar l’atenció assistencial de manera holística.

Tot això s’ha pogut comprovar en una recent visita de tres residències evangèliques a les noves instal·lacions el passat dia 25 de juny. Ana Maria Martínez, directora de la Residència Josefina Mata de Vilafranca del Penedès; Encarna Corral, directora de la Residència Betsan de Santa Coloma de Gramenet (Betsan ve de l’hebreu i significa “Casa de descans”, amb l’eslògan “Cuidem grans persones”) i Pau Vadillo, director de la Residència Betania, també de Santa Coloma, han visitat el nou hospital, on han estat rebuts per part del Comitè de Direcció del Grup Assistencial Evangèlic.

La visita ha constitit en una sessió de treball on cadascuna de les residències ha compartit la seva visió del sector i les necessitats i inquietuds a les quals s’enfronten, en una societat on el segment de la població envellida cada cop és més ampli. Per la seva banda, la Reyes Gualda, directora del Grup Assistencial Evangèlic i el Dr. Jesús Alburquerque, director de l’Hospital Evangèlic de Barcelona, també han aportat el seu punt de vista com a institució sanitària i centenària, posant de manifest l’evolució i adaptació que institucions com la seva han de fer per cobrir els requeriments de la societat, com posa de manifest el nou edifici innovador, amable i humà de l’Hospital. Amb una clara visió col·laborativa i esperançadora, totes quatres organitzacions també han posat en comú els seus plans de futur respectius per mirar quins possibles encaixos hi ha i establir sinergies comunes.

Després de la reunió, els membres del Comitè Directiu han fet un tour per les noves instal·lacions als representants de les residències. La trobada ha conclòs amb un dinar de germanor en el qual s’han seguit compartint reflexions i compromisos per unir forces i avançar plegats cap al model assistencial desitjat.

Compartint la vocació d’atendre persones grans
Aquesta visita de les residències evangèliques al nou Hospital Evangèlic de Barcelona té molt sentit ja que la seva activitat assistencial està especialment dirigida a persones amb patologies cròniques complexes, necessitats de rehabilitació intensiva o d’altres tractaments.

Reyes Gualda, afirma que “no només compartim la tipologia de persones a les quals cuidem, sinó el valors cristians, l’abordatge holístic de la persona i la missió de compartir el principis de Jesús d’una forma explícita en la forma de prestar els nostres serveis. Per això, és important cercar sinergies amb residències evangèliques que segur són positives i claus, en una societat cada cop més envellida”.

Residències evangèliques de premi
Aquestes tres residències han estat recentment guardonades per FEREDE, la Federació d’Entitats Religioses Evangèliques d’Espanya, que el dia 27 de juny ha destacat la labor de 44 entitats socials protestants i evangèliques, entre les quals podem trobar les tres residències que han visitat l’hospital. El guardó reconeix les entitats que tenen un major impacte a nivell provincial, nacional i/o internacional.