El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona visita les noves instal·lacions de l’Hospital Evangèlic de Barcelona

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona visita les noves instal·lacions de l’Hospital Evangèlic de Barcelona

Una trobada per impulsar la col·laboració i la innovació en el sector sanitari

Joan Borràs destaca el projecte com a “pioner”, amb un sorprenent disseny humà, innovador i sostenible centrat en la persona

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, ha realitzat una visita al nou edifici de l’Hospital Evangèlic de Barcelona per assistir a una reunió de treball amb l’objectiu de conèixer la tasca del Grup Assistencial Evangèlic i la Fundació, tant dins de l’àmbit sanitari com social i humà.

Durant la seva visita, el delegat ha estat acompanyat per la directora general del Grup Assistencial Evangèlic, Reyes Gualda; el director de l’Hospital Evangèlic de Barcelona, Dr. Jesús Albuquerque; l’adjunta a direcció, Anna Ferrés; la directora de Recursos Humans, Ester Gimeno; i la recent incorporada Esther Cànovas com a gestora de projectes socials i comunitaris.

En el transcurs de la visita, Joan Borràs ha destacat la singularitat del Grup Assistencial Evangèlic en la seva visió holística, que no només es centra en l’aspecte purament sanitari, sinó que també considera altres factors que influeixen en el benestar i, per tant, en la recuperació de les persones. “És una perspectiva integral a valorar com a model a seguir en el nostre sistema sanitari”, ha declarat.

En aquest sentit, el delegat ha agraït que, més enllà del servei d’atenció sanitària, el Grup Assistencial Evangèlic es preocupi per la situació social dels pacients, el lloc on viuen o el nivell de companyia que tenen. “Persones i entitats com les vostres ajuden molt a millorar la qualitat de vida de les persones i, de ben segur, la vostra tasca és una petjada important per a la ciutat, ha afegit.

Reyes Gualda, directora general del Grup Assistencial Evangèlic, ha fet esment als gairebé 150 anys d’història amb els quals compta la institució, destacant el model de gestió innovador i centrat en la persona, la vocació de servei de l’hospital i el treball en xarxa amb altres institucions sanitàries i socials del territori, així com amb universitats i centres formatius. També ha emfatitzat el rol del centre en la transformació de l’atenció intermèdia, explicant un nou projecte d’unitat comunitària de fragilitat i l’atenció domiciliària intermèdia.

D’una altra banda, Reyes Gualda ha posat de manifest la contribució dels voluntaris en el funcionament de l’hospital. “Els voluntaris són essencials per a la nostra missió de promoure el benestar físic, emocional i espiritual de la comunitat. La seva dedicació i suport ens permeten oferir una atenció més humana i propera”, ha afirmat.

Joan Borràs ha fet un recorregut per les noves instal·lacions i ha visitat l’anomenada “Habitació Empàtica”, un model d’habitació doble disruptiva que prima l’autonomia, la independència i el màxim benestar possible de les persones, i facilita la feina del personal assistencial.

La visita del delegat del Govern de la Generalitat ha estat altament productiva, marcant l’inici d’un prometedor camí de col·laboració i suport mutu entre l’Hospital Evangèlic de Barcelona i les administracions públiques. La direcció de l’hospital s’ha mostrat optimista respecte a les oportunitats futures i reafirma el seu compromís amb la innovació i la cura integral de les persones.