Actuació del Nou hospital evangèlic davant la denúncia d’una pacient

Actuació del Nou hospital evangèlic davant la denúncia d’una pacient

Els Mossos d’Esquadra detenen un treballador del centre per una presumpta agressió

S’activen els protocols interns i es col·labora activa i estretament amb les autoritats

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat divendres un treballador de l’hospital, concretament un Tècnic de Cures Auxiliar d’Infermeria, per una presumpta agressió produïda a una pacient (específicament es denuncien tocaments) en el context d’una higiene feta dins del torn de nit. 

Des del moment en el qual des de l’hospital es va tenir coneixement dels indicis, es van activar ràpidament els protocols interns d’atenció a pacients, familiars i professionals, oferint suport psicològic i de treball social. En aquell moment també es va decidir que el professional no tornés al centre fins a investigar amb profunditat l’incident i aclarir els fets. Per altra banda, es va verificar que aquesta pacient va ser assistida per dos professionals, tal com marca el protocol assistencial quan es realitzen els canvis posturals i d’higiene dels pacients amb mobilitat reduïda.

Des de l’avís dels Mossos d’Esquadra es va col·laborar estretament amb les autoritats proporcionant tota la informació demanada, tant de la persona pacient com del treballador, i mostrant una total predisposició a facilitar tot el que sigui necessari per aclarir els fets. 

La persona pacient segueix el seu procés de rehabilitació al centre assistencial amb la màxima normalitat possible donades les circumstàncies i segueix comptant amb l’acompanyament, suport emocional i mèdic que necessita. Es manté una comunicació fluïda amb ella i amb la família. 

El cas està ara al jutjat d’instrucció fins a la seva resolució. Des de la Direcció de l’Hospital estem seguint estretament totes les novetats que se’n puguin derivar. En tot moment volem actuar amb la màxima transparència i col·laboració amb les administracions i les parts afectades.